Zeewier Onderzoek naar zeewierteelt

Het wordt steeds moeilijker de wereldbevolking te voeden. Ook hiervoor zal gezocht moeten worden naar nieuwe, innovatieve teelten. Wij zien zeewier als een van dé oplossingen van dit probleem.

Duurzaam & gezond

Nu wordt bijna al het zeewier nog in het wild geplukt. Dit is een zware belasting voor het milieu en daarmee dus alles behalve duurzaam. Door zeewier te gaan kweken belasten we het milieu veel minder en maken we dus een duurzaam en gezond product!

Oplossing

Zeewier is rijk aan eiwitten, vitamines en gezonde vetzuren waardoor het een goede aanvulling is op het dagelijks dieet. Daarnaast bevat zeewier een aantal stoffen die we normaal alleen binnen krijgen via visproducten (denk aan omega-vetzuren). Door zeewier op te nemen in ons westerse dieet (het verre oosten doet dat al jaren) kan het gat opgevuld worden dat door de voedselproblematiek gaat ontstaan.

Project Partners

- Het project wordt uitgevoerd door Stichting Zilte Zones
- Samenwerkingsverband met: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), Koninklijk Nederlands instituut voor onderzoek der zee (NIOZ), Meromar Seafoods en Staatsbosbeheer
- Mogelijk gemaakt door: Waddenfonds, Provincie Noord Holland, Provincie Groningen
- Projectmanagement: Zilt Proefbedrijf
- Aannemer: Boskalis
- Technisch advies: HB Advies en Smit Engineering

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland

Waddenfonds

Waddenfonds

Boskalis

Boskalis

HB

HB

Provincie Groningen

Provincie Groningen